blogness

13+1 mobilos játék felnőtteknek - vigyázat addiktív!

avagy nem csak a 8 éveseké az okostelefon

2018. november 10. - blogness

Az ember, legyen bármennyi idős is, mindig ugyanannyira szeret játszani, ha nem is ugyanúgy. A mobilon való játszás az okostelefonok megjelenésével gyerekeknek való szórakozássá lett beskatulyázva, pedig korábban, például a Snakkel minden korosztály szeretett játszani. Emiatt összegyűjtöttem saját kedvenceimből 10 olyan játékot, ami elsősorban szerintem felnőtteknek szórakoztató, mégis kevésbé ismert, olyanokat amiket  esetenként 4-5 percre akár munka közbeni pihenésként is lehet használni (a javasolt játékok egy része előfordulhat, hogy csak Iphone-on elérhető, erről kommentben esetleg androidosok küldhetnétek visszajelzést!).

1. aa

A játék lényege, hogy egy forgó kerékhez kell további, megadott számú ágat hozzáilleszteni úgy, hogy a többit ne érintse. Nehezebb és több ügyességet kíván, mint az ember elsőre gondolná ettől az egyszerűnek kinéző játéktól.

img-3841.JPG

 

2. Stack

A Stack esetén egy tornyot kell építenünk úgy, hogy akkor nyomunk a képernyőre, amikor a jobbra-balra mozgó  újabb szint pontosan az előző fölé esik. A játék természetesen egyre nehezedik, hiszen minden hibánkkal szűkítjük a következő  szint területét és így a hibázási lehetőségeinket is. A játék előnyére válik a grafikája, azon belül is a harmonikus színei.

img-3845.JPG

 

3. Jigty

Az egyik legjobb puzzle alkalmazás, különösen Ipad-re alkalmas. Egyike azon kevés játékoknak, aminek megvettem a teljes verzióját további beállításokért és pályákért. Külön szórakoztató, hogy akár saját fényképünket is kirakhatjuk. Nehezebbre állítva (ahol már több száz darabos és forgatni kell a darabokat) akár több órát is el lehet tölteni egy puzzle kép kirakásával.

img_9f1e94b28c09-1.jpeg

 

4. okay?

Az okay? alkalmazásban egy golyót kell kilőnünk úgy, hogy az úgy pattogjon a darabok között, hogy minden (fehér) darabkát érintsen, megsemmisítve azt. Sokat hozzátesz a játékhoz, hogy a különböző fehér elemek különböző magasságú zongorahangot adnak, míg a fekete elemek dobhangot bocsátanak ki, ami nagyon jó audiohatást kelt.

 img-3839.JPG

 

5. Try Not To Smile

Egy magyar fejlesztésű applikáció, ahol az a célunk, hogy az alkalmazás által vetített vicces videók alatt véletlenül se mosolyogjunk (ezt az előlapi kamera segítségével figyeli a játék). Kiváló szórakozás otthonra esténként vagy baráti társaságban körbeadva.

 img-3847.JPG

 

6. Scale

Ebben a játékban egy kezdetben négyzet alakú területet kell vízszintes, illetve függőleges vonalak segítségével lecsökkentenünk úgy, hogy közben a pattogó golyót ne érintsük. Nehezebb, mint elsőre gondolná az ember.

 img-3849.JPG

 

7. 50 50

Mondhatnám a Scale egy komolyabb verziója, ahol különféle geometriai alakzatokat kell szemmértékkel viszonylag pontosan megadott számú, de ugyanakkora méretű részre darabolni.

img-3852.JPG

 

8. Blek

Akinek az okey? bejött, annak a mindenképpen a Blek-kel kell folytatni. Ebben a gyönyörűen megdesignolt játékban úgy kell eltalálnunk, illetve kikerülnünk bizonyos objektumokat, hogy az elején az ujjunkkal megrajzolunk egy rövid útvonalat, ami a tollunk felengedése után ismétlődni kezd, így egy jóval hosszabb utat bejárva.

 img-3853.JPG

 

9. Monument Valley

Nem maradhatott ki a listáról az a játék, ami egyértelműen a legszebb és egyben az egyik legszórakoztatóbb is. A játékfolyam során egy fehér sapkás kislányt irányítunk, akit egy összekeveredett geometriájú (kicsit talán a jól ismert végtelen lépcsős optikai illúzióhoz hasonlító) pálya átalakításával kell eljuttatunk a kijárathoz. Ez szintén egy olyan játék volt, ahol nem bántam meg a teljes verzió megvásárlását, de természetesen az ingyenes szintekkel is jól lehet szórakozni.

img-3855.JPG

 

10. One Line

Ebben a gondolkodtató játékban különböző pontokat kell összekötnünk úgy, hogy minden pontot legalább egyszer érintsünk, de kétszer ugyanazt a vonalat ne húzzuk be. Tömegközlekedésen kiváló időtöltés.

 img-3857.JPG

 

11. Homescapes

Ez a játék a már jól ismert ügyességi játékformátum újraélesztése, ahol ezúttal nem csak azonos típusú elemeket kell egymás mellé rendeznünk, hanem különböző extrákat is aktiválhatunk. A különböző szintek teljesítésével egy aranyos történetben haladhatunk előre ha akarunk, amely során még a bennünk élő belsőépítész is szerepet kaphat.

img_3864.jpg 

12. SandSlides

A lista majdnem végére egy olyan relaxáló játék jutott, ahol a fentről egyre gyakrabban kinyíló silókból kell a kieső homokot a megfelelő színű lyukba juttatni. Az elején talál egyszerűnek tűnhet a feladat, de ahogyan az lenni szokott idővel a játék egyre nehezedik.

 img_3865.PNG

 

13. Szókirakós

Bár azt ígértem olyan applikációk között válogatok majd, amelyek talán kevésbé ismertek, ez mégis felfért erre a lista utolsó helyére határesetként. A játékban megadott időn belül kell a rendelkezésre álló szomszédos betűkből szavakat alkotni az ujjunk felemelése nélkül (minél többet, illetve minél hosszabbat). Akár egymás ellen is versenyezhetünk az online játékot választva.

img-3851.JPG 

13+1. Arts and Culture

Sokatokban biztosan előbújik majd a mélyen megbúvó  kocaművészettörténész és felháborodtok, hogy ezt az alkalmazást játéknak javaslom. Ugyanakkor több nagyon érdekes funkciója mellett nagyon szórakoztató perceket tud okozni az Art Selfie mód, amely egy rólunk készült selfie alapján olyan festményeket mutat, amelyek hasonlítanak ránk.

img_3856.jpg

 

-----

Írjátok meg kommentben, hogy nektek mi a kedvenc játékotok, illetve a listából melyik játékokat próbáltátok ki és azok hogy tetszettek!

Kövessétek új Facebook oldalamat, hogy akkor is értesüljetek legújabb bejegyzéseimről, ha még nem követtek a blog.hu-n vagy esetleg nem kerül az indexen kiemelésre írásom!

Ha tetszik ez a bejegyzés, akkor semmiképpen se hagyd abba az olvasást itt, kövesd be blogomat és folytasd korábbi bejegyzéseimmel az utazásra ajánlott alkalmazásokról, a statisztikai hibákról, az elektromos autók jövőbeli terjedéséről, a Bajnokok Ligájában szereplő csapatok esélyeiről statisztikai megközelítésben vagy az amerikai választásokról!

A bejegyzés trackback címe:

https://itsblogness.blog.hu/api/trackback/id/tr6514362809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hordalek 2018.11.11. 16:04:33

"Különösen iPadra alkalmas"
LOL.
Túl kellene azon lépni, hogy Ipad=tablet.

Bobby Newmark 2018.11.11. 18:30:03

"Sokatokban biztosan előbújik majd a mélyen megbúvó kocaművészettörténész"

De belőled nem bújt elő, hogy a "a jól ismert végtelen lépcsős optikai illúzió"-t az alkotónak, Maurits Cornelis Eschernek tulajdonítsd.

blogness 2018.11.11. 21:30:14

@Rónarider: igen, az is tényleg jó! a tervezett következő részbe szerintem be is kerül majd

Rónarider 2018.11.12. 06:16:42

@blogness: van még egy, amit a kislányom is imád és én is, de a play áruházban már nem találom.
Tiny Thief. Ha egyéb forrásból még megszerezhető, érdemes kipróbálni, nagyon jó. A Rovio csinálta évekkel ezelőtt, szerintem a gagyi madárdobálós miatt méltatlanul alulértékelt játék.

BéLóg 2018.11.13. 14:13:16

Hát nem tudom. Nekem egyik se ragadta meg a fantáziámat.